Installation

Installation

En stor fördel med Allvärmeteknik är att du får en leverantör som också tar ansvar för att installera värmepumpen.
Våra montörer är duktiga fackmän med rätt behörighet. De vet hur allt ska göras för att systemet ska fungera på bästa sätt.

Ett nytt, energisnålt värmesystem.

Vi följde med vid en installationsgenomgång, en av Allvärmetekniks montörer, under en dag på jobbet. Det blev en utflykt till Hjo vid Vätterns strand, en soligt vacker försommardag.
Redan på eftermiddagen kommer den trevliga bostaden att ha en installerad luftvärmepump som sänker kostnaderna rejält när kylan kryper inpå knuten till hösten.

KOMPLETT VÄRMESYSTEM FRÅN 350KR/M*

Allvärmeteknik - en kontakt för försäljning, installation och service. Vi säljer alla typer av värmepumpar & luftvärmepumpar och satsar alltid på att göra det så enkelt det någonsin är möjligt för våra kunder.

Vi svarar för ett komplett åtagande med försäljning, installation och service. I samband med installationen hjälper vi dig naturligtvis med igångkörning och intrimning. Vi är mobila och kan snabbt vara på plats om det skulle behövas.

Du når oss alltid lätt vid vårt huvudkontor eller något av våra regionkontor. Vi är angelägna om att se dig som ytterligare en av våra mer än 12.000 nöjda kunder.

Så här går det till att installera en luft/luftvärmepump

 1. Klockan är 09.00 när Anders parkerar hemma hos Johnny Bergh och Barbro Eriksson. Dagen börjar med att man diskuterar var luftvärmepumpens delar ska monteras.

 2. Man kommer överens om en bra placering för montering av luftvärmepumpen och och Anders kan börja dagens arbete.

 3. Inomhusdelen av luftvärmepumpen kommer att sitta ovanför entrédörren, så att värmen ska spridas jämnti alla utrymmen. När Anders fått fästet på plats kommer man strax överens om hur rörsystem och ledningar ska dras på bästa sätt.

 4. Med håltagningen genom ytterväggen förbereds de förbindelser som behövs mellan inomhusdelen och utomhusdelen. Klockan 10.30 bjuder Barbro på kaffe på verandan och konstaterar att arbetet ser ut att gå bra.

 5. Tack för kaffet, dags att koppla ihop enheterna med varandra och få klart installationen av värmepumpen. Från inomhusdelen dras signalkabeln som sköter strömförsörjningen till utomhusdelen. Köldmediet cirkulerar i två inkapslade rör som först ansluts till inomhusdelen. En separat dräneringsslang transporterar ut kondens som uppstår när anläggningen används som luftkonditionering under varma dagar.

 6. När alla kablar och ledningar är dragna tätas genomföringen effektivt med expanderande fogskum som gör väggen lika tät som den var innan.

 7. Efter ett kort lunchuppehåll med rökt Vätterröding nere vid hamnen är det dags för Anders att få utomhusdelen på plats. Han börjar med att montera konsollerna på väggen. Den utvändiga strömbrytaren är en obligatorisk säkerhetsanordning.

 8. Det är viktigt att utomhusdelen placeras med den rätta lutningen bakåt, för att fungera på bästa sätt. När rörsystemet anslutits till utomhusdelen återstår ett av de viktigaste momenten, rörledningarna ska vakuumsugas. Noggrannhet medför längre livslängd för anläggningen.

 9. Ledningarna där köldmediet ska cirkulera måste bli helt fria från luft. Luften innehåller alltid fukt och den kan påverka kompressorns prestanda. Anders är mycket noggrann i det här momentet och hans yrkesvana gör honom säker på sin sak när han ansluter köldmediekretsen. En leverans från Allvärmeteknik ska alltid hålla högsta kvalitet, så enkelt är det!

 10. Dagens arbete är utfört. Luftvärmepumpen är på plats, intrimmad och klar att användas. Anders Stenström kan tacka för sig, i morgon väntar en ny familj på sin installation.

Vi ringer dig!

Med nöjda kunder i hela Sverige sedan 1983 kan vi med säkerhet säga att vi är ett stabilt alternativ när ni ska köpa, serva eller byta värmepump. Vi är premiumpartner till de stora varumärkena och har egna erfarna leverantörer.

 • Verksamhet sedan 1983
 • Över 20.000 installationer
 • Lokala kontor, i ditt område
 • Förmånlig finansiering (Wasa Kredit)
 • Serviceavtal

  Fyll i formuläret nedan:  Genom att skicka in dina uppgifter godkänner du att Allvärmeteknik använder dina uppgifter för att kontakta dig och i marknadsföringssyfte. Uppgifterna lämnas EJ till tredjepart.

  Du kan även ringa oss direkt på 0123-20 000 eller maila oss på info@allvarmeteknik.se

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • Verksamhet sedan 1983
  • Förmånlig finansiering (Wasa Kredit)
  • Över 20.000 installationer
  • Kontinuerlig service vid önskemål
  • Lokala kontor, i ditt område
  Jag borde inte bli förvånad efter alla dessa år vi har varit kund hos er. Men ….. jag blir det ändå. Tack för all hjälp vid vår skada på pannan. Ni har en otroligt hög servicenivå! Från vännen Lasse och till övriga medarbetare. Vi har, och kommer att rekommendera er till alla. Stort tack!

  — Kund I Upplands-Bro

  Vanliga frågor och svar

  Är det väldigt dyrt att köra maskinen för KYLA?
  Nej, det är det inte, idag finns det knappt någon skillnad på kostnad mellan värme/kyla.
  Hur ofta skall jag göra rent inne-filtren?
  Minst en ggr per månad men är de väldigt dammiga så korta tiden ytterligare.
  På vintern så blinkar en lampa lite titt som tätt, varför?
  Det är när maskinen frostar av sig så blinkar en blå lampa på innedelen för att man skall veta att detta händer.
  Har fått erbjudande om service avtal från ett företag som säger att de sammarbete med Allvärmeteknik KVV
  Villaägare får tveksamt erbjudande om avtal. Många villaägare som har värmepump, av alla slag och fabrikat, blir uppringda av ett företag som kallar sig ”Svensk VVS Support”. De erbjuder ett serviceavtal och servicebesök till en årlig kostnad som debiteras varje månad. Vi vill påpeka att Allvärmeteknik inte har något som helst samröre med dessa och vi avråder från att teckna avtal med dem.
  Jag hittar inget OCR-nummer på fakturan?
  Vi har inte OCR-nummer, skriv in fakturanummer under "meddelande" istället.
  Vad händer med garanti om service görs av annat företag?
  Garantin från tillverkaren gäller enligt deras vilkor. Extra förlängd AVT garanti gäller om underhållsservice görs minst vartannat år av Allvärmeteknik KVV AB
  Kan vi få Rot-avdrag på Underhållsservice?
  Nej, bara Rot-avdrag på installation och reparation av värmepumpar.
  Kan luftvärmepumpar verkligen fungera när det är minusgrader?
  Ja man tar värme ur luften och den absoluta nollpunkten är -273°. Kontakta oss så berättar vi vilken produkt som passa dina behov allra bäst.
  Timer-lampan på min Panasonic luft-luft värmepump blinkar?
  Hitta felkoden: - Håll in 5 sekunder på ”CHECK” (med ett gem). Tryck tills det piper och det syns 2 streck i displayen. - Tryck på TIMER PIL UPP (med jämna tryck) tills det piper till. - Då har ni fått fram felkoden, t ex H 11. Ring oss på 0123-20 000 och berätta felkoden så hjälper vi dig.
  Hur lång tid tar en installation av en luft/luft värmepump?
  Lite beroende av förutsättningarna, men räkna med en arbetsdag.
  Kan man placera utedelen under en trapp?
  Oftast inte, men det kan vi avgöra vid ett hembesök.
  Ingår el i era installationer?
  Givetvis vi gör en totalinstallation med igångkörning.
  Kan ni hjälpa till med finansiering?
  Vi samarbetar med Wasa Kredit och kan erbjuda ett bra värmepumpslån.
  Låter en värmepump mycket?
  Det finns en del gamla modeller som låter ganska mycket, men våra nya modeller är mycket tystgående.
  Varför stannar värmepumpen och det rinner ur utedelen?
  Den avfrostar automatiskt, beroende på utetemperatur och fuktighet.
  Vid avfrostning på Panasonic rinner det vatten från utedelen men inte ur slangen?
  Slangen är kopplad till inomhusdelen och ur den droppar det bara vid kyldrift.
  Hur ofta behöver man byta mikrofilter på vår Panasonic?
  Det beror på vilken modell man har och även på användandet.
  Hur långt kan man dra rören mellan ute och innedel?
  Kortast möjligt är det bästa, men 6-7m och med vissa modeller ännu längre.
  Vad är en INVERTER?
  Det finns två olika typer av luftvärmepumpar. Den vanliga fungerar som ett kylskåp antingen är kompressorn av eller så är den på. En inverterkompressor är varvtalsreglerad och därigenom ger den värme eller kyla som behövs för tillfället och inte mer.
  Kyla på sommaren, går det?
  Självklart går det att få kyla på sommaren, med luft/luft värmepump går det.