Panasonics värmepump får designpris

Värmepumpsserien Etherea från Panasonic prisas av iF Design Award. Priset har tilldelats Panasonic för den slanka designen samtidigt som de har lyckats hålla en bra funktion och låg miljöpåverkan. Det är andra gången som Etherea-serien får utmärkelsen.

IF Design Awards är en av de mest prestigefyllda designtävlingarna i världen. Sedan 1953 följer domarna strikta kriterier och bedömer bland annat miljöpåverkan, utseende och funktionalitet. Utmärkelserna ges endast till produkter som visar en sann innovativ design. I Sverige heter modellerna som fått designpriset NZ9SKE, NZ12SKE och QZ9SKE. Den första gången som värmepumpserien fick pris var 2013.

 

Utseende

Pansonic har med Ethereaserien lyckats göra inomhusdelen mycket slank samtidigt som de har kunnat behålla en energimärkning på A ++. Etherea sortimentets enheter har utformats för att kunna passa ialla sorters bostäder men också i kommersiella fastigheter. Enheten har en snygg design, är diskret och är också mer kompakt än tidigare.

 

Låg miljöpåverkan

Panasonic har nyligen uppdaterat sitt Ethereasortiment så att de använder det miljövänliga köldmediet R32. R32 är enkel att återvinna och har en mycket lägre inverkan på den globala uppvärmningen, vilket minskar effekten på den globala uppvärmningen med 67procent.

Den potentiella påverkan på miljön (GWP-värdet) är ungefär en femtedel jämfört med det tidigare vanligare köldmediumet R410a, i och med att man inte måste använda lika mycket. Etherea sortimentet finns i sex olika kapaciteter, från 6kW upp till 7.2kW. Enheterna uppnår energiklass A ++.

 

Intelligent kontroll

Smart Econavi-teknologi i värmepumpen innebär att den automatiskt kan justera värmepumpen efter förhållandena i rummet och kan minska energiförbrukningen med upp till 38 procent jämfört med traditionella system.

 

Dags att uppdatera värmepumpen hemma?

Värmepumpar som installerades för 10-15 år sedan kan i många fall behöva bytas ut. Det har hänt mycket med tekniken och effektiviteten eftersom många hade installerat sin första pump, och många kommer förmodligen att märka en skillnad i både luftkvaliteten och energieffektivitet med en uppdaterad modell.

Detta pressmeddelande och andra nyheter från Panasonic hittar du här:

http://blog.panasonicnordic.com/sv/heating-and-cooling-sv/

 

Om Panasonic

Panasonic Corporation är världsledande inom utveckling och tillverkning av elektroniska produkter för konsument- och företagsmarknad samt industri. Sedan starten 1918 har företaget expanderat globalt och driver 468 konsoliderade företag över hela världen. Företaget som har sitt huvudkontor i Osaka i Japan redovisade en sammanlagd nettoförsäljning på 7,715 biljoner yen (58,3 miljarder euro) för räkenskapsåret som slutade den 31 mars 2015. För mer information om Panasonic besök på http://panasonic.net/.

Om Panasonics värme- och kyllösningar

Panasonic har erbjudit luftkonditioneringssystem sedan 1958. Idag är Panasonic ett av de världsledande företagen som tillverkar och levererar värme-och kyllösningar med export till mer än 120 länder. Panasonic erbjuder lösningar för uppvärmning och luftkonditionering för fyra olika segment; privata bostadshus, kontor, företag och industriområden. Panasonic lägger särskild vikt vid kvaliteten på sina lösningar med en väl genomtänkt design och garanterad hälsosam inomhusluft, samtidigt som de uppfyller hårda krav vad gäller hänsyn till energiförbrukning och respekt för miljön. Läs mer om våra produkter på: http://www.aircon.panasonic.eu/SE_sv


« Tillbaka